O NAS

Pizzerija Trta se nahaja na prelepem obrežju Ljubljanice, kjer za vas že od leta 1998 ustvarjamo sveže pice iz krušne peči. Naša filozofija, ki se je držimo že od samega začetka, je »Vse, kar sodi na pico, mora biti kakovostno in sveže«. V četrt stoletja našega delovanja smo se konstantno trudili svoje recepte redno izboljševati, tako da se ponašamo z dolgo tradicijo znanja.

V obnovljeni zgodnjebaročni hiši iz prve četrtine 17. stoletja, ki je spomenik lokalnega pomena in je sestavni del nekdanjega Karlovškega predmestja v neposredni bližini nekdanjega vodnega stolpa in mestnega obzidja, od leta 1998 domuje Pizzeria Trta. Krasi jo značilna vinska trta na pročelju, ki ji pripisujejo častitljivo starost preko 190 let.

Trta je svoja vrata odprla oktobra leta 1998 in kot družinski projekt pod istim vodstom ostaja še danes.

Od samega začetka uporabljamo nekatere sestavine, ki za sestavo pic niso bile običajne. Ustvarili smo vrsto drznih receptov, ki jih ni bilo videti na menijih ostalih pizzerij, kot na primer treviški radič, sveža marinirana špinača, bučke, bakalar, lignji ipd.

Vedno preizkušamo nove kombinacije in na meni vsako leto dodamo kaj novega. Kvaliteta sestavin in priprave sta za nas na prvem mestu, zato se trudimo, da izbiramo sestavine najboljših, lokalnih dobaviteljev. Vso pripravo opravimo sami, vključno z izdelavo omak in dodatkov, saj lahko samo tako zagotovimo najboljšo kakovost naših jedi.

Naše pice so okusne in lahko prebavljive, zahvlajujoč počasni fermentaciji testa. V izdelavi testa uporabljamo le 0,1 g kvasa na pico ter ga nato pustimo vzhajati 48 ur.

Poleg navadnega, belega testa ponujamo tudi pice iz polnozrnate moke ali pice iz brezglutenskega testa. Brezglutensko testo prav tako delamo sami in je en izmed naših produktov, h kateremu se zveste stranke najraje vračajo.

Album nastanka - od podrtije do pizzerije

Bodoča Trta pred obnovo

 

Arhitekt Marko Perme

Izdelava interierja – strop

Stanje hiše med obnovo

Brata lastika na desni, s prijateljema Lotosom in Aljošo med obnavjanjem hiše

Kontakt

sl_SISlovenian